
Cevizli Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Cevizli Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Malzemeler mikser ile karıştırılarak üzerine havuçları ve cevizleri ilave edelim. Kaşıkla son kez karıştıralım.
- Kullanılacak olan kek kalıbı yağlandıktan sonra karışımı kaba alalım.
- 180 derece de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız keki kaptan daha kolay çıkartmak için soğumaya alalım aksi taktirde kek parçalanabilir.
- Soğuyan keki kalıptan çıkaralım. Afiyet olsun.