elektronikci
FD Üye
Cevizli İncir Kavurması (Pratik Atom Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
4 kişilik
- 18 tane incir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase iri kırılmış ceviz
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 çay bardağı ılık su Not Şekerli severler biraz şeker ekleye bilir ben az şekerli seviyorum
Cevizli İncir Kavurması (Pratik Atom Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirlerimizi yıkıyoruz.
- 10 dakika ılık suda bekletiyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüyoruz incirleri kare halinde doğruyoruz.
- Tavayı ocağa alıyoruz.
- İçine tereyağını ve sıvı yağını ekliyoruz.
- Yağ eriyince üzerine incirlerimizi ek ediyoruz.
- Kısık ateşte 2 yada 3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- Üzerine cevizini ve vanilyayı ek ediyoruz suyu da ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz
- 3 dakika üzere incir kavurması hazır servis tabağına alıyoruz süsleyerek servis ediyoruz. Not. Çok pişerse incirler erir ezilir canlı kalması gerekiyor. İsteğe bağlı kaymak yada, dondurma yanı da hoş oluyor.