Cevizli İncir Tatlısı (Bizim Oralarda Samsun’da Cevizli İncir Dolması Derler) Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kuru incir
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı kaynar su
Cevizli İncir Tatlısı (Bizim Oralarda Samsun’da Cevizli İncir Dolması Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirleri el yardımı ile düz halinden yuvarlak hale getiriyoruz.
- İncir saplarını kesip elimizle oyuk açıp rondoda iri kıyım çekilmiş ceviz içi ile 1 su bardağı toz şekeri karışımı ile içlerini doldurup derin bir kaba sıra sıra dizip 2 su bardağı kaynar su ekleyip kaynadıktan sonra en kısık ateşte 30 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra ister süt kaymağı ister sade maraş dondurması ile servis ediyoruz afiyetler olsun.