
Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- ️2 su bardağı irmik
- ️2 su bardağı süt
- ️2 su bardağı su
- ️2 su bardağı şeker
- ️4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tencereyi ocağa alıp tereyağ ve sıvı yağı ekleyip eritiyoruz .
- Üzerine irmiğini ve cevizini ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.
- Öteki yanda şeker ,süt ve suyu tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Rengi dönen kavrulan irmiğin üzerine süt şerbetini yavaş yavaş ekliyoruz bu basamakta dikkatli olmamız lazım şerbeti döktükçe sıçrama oluyor.
- Kısık ateşte şerbeti tam çekene kadar demlenmeye bırakıyoruz.
- Şerbeti çekince ocağı kapatıp helvayı güzelce karıştırıyoruz.
- Küçük bir kase yahut kalıpla hal veriyoruz. Herkese afiyet olsun.