
Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı irmik
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için su şeker bir tencereye alınır. Limon suyu eklenir ve karıştırılır. 10 dakika kaynatılır.
- Hamuru için un ve irmik dışında tüm malzemeler kaba alınır karıştırılır. İrmik eklenir. Un kontrollü eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan elma büyüklüğünde parça alınır. Tezgahta rulo yapılır. Üzerine elle bastırılır. Orta kısmına ceviz koyulur ve hamur iki tarafından birleştirilir.
- Tezgaha irmik serpilir. Hamur 2-3 tur rulo yapılır. (her tarafı irmik olsun diye).
- Bıçakla 2 santim genişliğinde kesilir ve fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurada aynı işlem uygulanır.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan hamurun ilk sıcaklığı çıkınca. Küçük bir tepsiye alınır. Hamurlar ilk önce tepsiye ters koyulur.
- Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. 5 dakika sonra hamurlar çevrilir ve şerbeti tamamen çekmesi beklenir.
- Şerbetini tamamen çekince servise hazır deneyeceklere afiyet olsun ????.