Cevizli Kadayıf Dolması (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 100-150 gram yaş kadayıf
- 1/2 (yarım) su bardağı iri kıyım ceviz içi
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Toz şam fıstık
Cevizli Kadayıf Dolması (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetin yapılışı.Toz şeker, su ve birkaç limon damlası bir tencereye alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Kadayıf dolması yapılışı.Yaş kadayıflar sarma yaprağı gibi açılır içine cevizler yerleştirilip sarılır. (büyüklük oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).
- Bir kapta yumurta sarısı ve vanilin çırpılır.
- Sarılan kadayıflar yumurtaya bulanır.
- Bu işlem aynı şekilde devam ettirilir.
- Derin ve küçük bir kızartma tenceresine bolca yağ konulur. ( tencereniz ne kadar büyükse yağı o kadar fazla koymalısınız).
- Sarılan kadayıf dolmaları iyice kızmış olan yağda alt üst edilerek kızartılır.
- Tamamen soğumuş olan şerbetin içine kızartmış olduğumuz dolmalar atılır ve 5 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır.
- Üzeri şam fıstığıyla süslenir.Afiyet olsuuun.