Cevizli kadayıf tarifi Resimli
Resimli Cevizli kadayıf tarifi
Cevizli kadayıf tarifi
imagescevizlikadayiftarifi5ad42c0f6272d
Malzemeler:
12 Kg tel kadayıf
1,5 Kucuk paket margarin (185
190 Gr)
1 Su bardağı dovulmuş ceviz
1 Su bardağı sıcak su
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
12 Limon suyu
Hazırlanışı:
Cukur bir kaba tel kadayıfları koyun Uzerine eritilmiş margarin dokun Alt ust cevirerek kadayıfları yağlayın Tepsinin tabanını yağlayın Yarısını 3540 cm capında tepsiye muntazam doşeyin Uzerine dovulmuş ceviz yayın Kadayıf diğer yarısını cevizlerin uzerine muntazam serin Orta ısıdaki fırında kızartın Fırından cıkartınca uzerine bir bardak sıcak su gezdirin 510 dakika ustune kapayarak bekletin ve uzerine soğuk şurup dokun Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın
Şurup Hazırlığı:
Uc bardak şekeri, uc bardak s uile 1015 dakika, kaynatın 12 limon suyu ilave edin Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz
Resimli Cevizli kadayıf tarifi
Cevizli kadayıf tarifi
imagescevizlikadayiftarifi5ad42c0f6272d
Malzemeler:
12 Kg tel kadayıf
1,5 Kucuk paket margarin (185
190 Gr)
1 Su bardağı dovulmuş ceviz
1 Su bardağı sıcak su
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
12 Limon suyu
Hazırlanışı:
Cukur bir kaba tel kadayıfları koyun Uzerine eritilmiş margarin dokun Alt ust cevirerek kadayıfları yağlayın Tepsinin tabanını yağlayın Yarısını 3540 cm capında tepsiye muntazam doşeyin Uzerine dovulmuş ceviz yayın Kadayıf diğer yarısını cevizlerin uzerine muntazam serin Orta ısıdaki fırında kızartın Fırından cıkartınca uzerine bir bardak sıcak su gezdirin 510 dakika ustune kapayarak bekletin ve uzerine soğuk şurup dokun Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın
Şurup Hazırlığı:
Uc bardak şekeri, uc bardak s uile 1015 dakika, kaynatın 12 limon suyu ilave edin Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz