bilgisayarci
FD Üye
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kadar çiğ kadayıf
- 150 gr kadar tereyağı
- 1 kase çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- Toz antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Delikli şerbeti hazırlayıp soğuması için bir kenara kaldırın daha sonra tereyağını bir tavada eritip yemek kaşığı kadar yağdan ayırın.
- Kadayıf ile birleştirip iyice yemesini sağlayın daha sonra borcam ya da fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın.
- Ardından kadayıfın yarısını fırın tepsimize nice yerleştirin bir bardak yardımı ile bastırın. Her yerine gelecek ceviz ve şeker karışımını dağıtın.
- Daha sonra kalan kadayıfta üzerine iyice yayın bardak yardımı ile iyice bastırın.
- Kalan yağı üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 175 derece fırında altüst iyice kızarana kadar pişirin ilk sıcaklığı çıktığında bir kepçe ile yavaş yavaş üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
- İyice dinlenip şerbeti çektikten sonra üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.