Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
cevizli-kadayif-tatlisi.jpg

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kadar çiğ kadayıf
  • 150 gr kadar tereyağı
İçi için;
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Üzerini süslemek için;
  • Toz antep fıstığı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Delikli şerbeti hazırlayıp soğuması için bir kenara kaldırın daha sonra tereyağını bir tavada eritip yemek kaşığı kadar yağdan ayırın.
  2. Kadayıf ile birleştirip iyice yemesini sağlayın daha sonra borcam ya da fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın.
  3. Ardından kadayıfın yarısını fırın tepsimize nice yerleştirin bir bardak yardımı ile bastırın. Her yerine gelecek ceviz ve şeker karışımını dağıtın.
  4. Daha sonra kalan kadayıfta üzerine iyice yayın bardak yardımı ile iyice bastırın.
  5. Kalan yağı üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 175 derece fırında altüst iyice kızarana kadar pişirin ilk sıcaklığı çıktığında bir kepçe ile yavaş yavaş üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
  6. İyice dinlenip şerbeti çektikten sonra üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,700Mesajlar
29,775Kullanıcılar
mersinatesiSon üye
Üst Alt