Cevizli Kadayıf Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım kg tel kadayıf
*100150 gr ceviz
*1 paket margarin
Şerbeti icin;
*3 bardak su
*2 bucuk bardak şeker
*Bir kac damla limon
Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tencereye 3 bardak suyumuzu ve 2,5 bardak toz şekerimizi ekleyelim
*Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkıp biraz daha kaynatıp ocaktan alalım
*Şerbet soğuk olması gerekiyor daha sonra Margarini eritip kadayıfların uzerine dokuyoruz
*Her yeri eşit ıslanacak şekilde elinle tel kadayıfları ac tel tel olsun
*Borcama kadayıfın yarısını koy Uzerine ben tabağın arkasıyla iyice bastırdım ki hazır gibi olsun diye İyice bastırıp cevizi doktum
*Tekrar kalan kadayıfı dizip iyice bastırıp fırına veriyoruz
*Şerbet soğuk tatlı ise fırından cıktıktan sonra 5 dk dinlensin oyle dokun şerbetini Ben davul fırında yaptığım icin kac derece olduğunu ayarlayamadım siz kontrollu şekilde 170180 derece tahminimce yaparsanız uygun olur
*Yarım kg tel kadayıf
*100150 gr ceviz
*1 paket margarin
Şerbeti icin;
*3 bardak su
*2 bucuk bardak şeker
*Bir kac damla limon
Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tencereye 3 bardak suyumuzu ve 2,5 bardak toz şekerimizi ekleyelim
*Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkıp biraz daha kaynatıp ocaktan alalım
*Şerbet soğuk olması gerekiyor daha sonra Margarini eritip kadayıfların uzerine dokuyoruz
*Her yeri eşit ıslanacak şekilde elinle tel kadayıfları ac tel tel olsun
*Borcama kadayıfın yarısını koy Uzerine ben tabağın arkasıyla iyice bastırdım ki hazır gibi olsun diye İyice bastırıp cevizi doktum
*Tekrar kalan kadayıfı dizip iyice bastırıp fırına veriyoruz
*Şerbet soğuk tatlı ise fırından cıktıktan sonra 5 dk dinlensin oyle dokun şerbetini Ben davul fırında yaptığım icin kac derece olduğunu ayarlayamadım siz kontrollu şekilde 170180 derece tahminimce yaparsanız uygun olur