teknolojiuzmani
FD Üye

Cevizli Kahvaltılık Salça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kaşık biber salçası (acı tatlı farketmez)
- 3 kaşık domates salçası
- 7si bir arada karışım baharat (aktarlarda hazır satılıyor fişek baharatı olarak geçiyor)
- Yarım çay bardağı rondoda çekilmiş ceviz içi ( isteğe göre ceviz eklemeyebilirsiniz)
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı ılık su
Cevizli Kahvaltılık Salça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tencereye koyup biber ve domates salçasını ekleyin.
- Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun ama kavururken sürekli karıştırın ki dibi tutmasın.
- Kavrulan salçaların üzerine bir kavanozda karıştırdığımız fişek baharatını ekliyoruz 2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
- Rondoda çektiğimiz cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz cevizsiz de yapabilirsiniz.
- Ben 2 çay bardağı kadar ılık su koydum ama kıvamını istediğiniz gibi ayarlayacağınız kadar ılık su ekleyebilirsiniz. Yavaş yavaş ekleyip karıştırın ki kıvamı istediğiniz gibi olsun.
- Suyu ekledikten sonra 2 dakika kadar daha kavrulan salçamıza rendelediğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatabiliriz.
- Soğumasını bekleyip bir saklama kabında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bozulmaz istediğiniz zaman kahvaltılarda, tost ekmeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.