Cevizli Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 1 su bardağı kek hamuru
- 2 yemek kaşığı kakao
Cevizli Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekin hamurunu hazırlıyoruz. bir kaba yumurta ve şeker eklenip iyice çırpılır.
- Sonra sıvı yağı, süt ilave edilir ve tekrar çırpılır.
- Kuru malzemeleri (kabartma tozu, vanilya ve un) eleyerek ilave edilir.
- Ardından kek hamurundan 1 su bardağı ayırılır.
- Kalan hamurun üzerine ceviz eklenerek karıştırılır ve böylece kek hamuru hazır.
- Kakaolu kısım için ayırılan hamura kakao ilave edilir, karıştırılır.
- Borcama veya kek kalıbına kek hamuru dökülür.
- Üzerine gezdirerek kakaolu hamurdan eklenir (en sonda kakaolu hamur eklenir)
- Ardından 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir(pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir bunun için arada kontrol edelim)
- Pişirdikten sonra soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.Not : tarif ölçüsünün 2 katını kullanarak tepside yaptım. (25 dakikada pişti) Aroma vermesi için portakal kabuğu ilave edebilirsiniz????.