Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı

Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı
0
171

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3,5 -4 su bardağına yakın un
Kaymağı için
  • Yarım çay bardağından biraz az irmik
  • 1,5 çay bardağı süt
İçi için
  • Ceviz
  • Evde ne varsa
Açmak için
  • Nişasta
Üzeri için
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.Unu denetimli ek edelim.
  2. 15 dakika dinlendirelim.
  3. Bir yandan da şerbeti hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alalım kaynayınca limon dilimini içine atalım kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Kaymağı için.İrmikle sütü bir karıştırma kabına alalım.
  5. Kaynayınca altını kapatalım.
  6. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  7. Nişasta ile açalım ince olacak.
  8. Açtıktan sonra elimizle büzüştürelim.
  9. İçine 1 çay kaşığı kaymağını koyalım üzerine ceviz ekleyip iki taraflı üst üste gelecek halde kapatalım ve orta kısımlarını elimizle sıkalım ve keselim.
  10. Ters çevirip borcama dizelim.
  11. Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağ karıştırıp tatlının üzerine dökelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim üzeri nar üzere olana kadar.
  13. Piştikten sonra ılımaya bırakalım.
  14. Soğuk şerbeti ılık tatlının üzerine dökelim.
  15. 1 saat dinlendikten sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.

Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı buğday nişastasıAldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)1 paket kabartma tozuBir çimdik tuz Ortası serpmek için; Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağından az fazla şeker1.5 su bardağı suBirkaç damla limon suyu Kaymağı için; 1.5 su bardağı süt3 çorba kaşığı irmik1 tane vanilya3 çorba kaşığı kadar krema (ben kulandım olmasada olur)14 tane baklavalık yufka100 gram tereyağ4 çorba kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin1 adet yumurta (Sarısı üzerine)1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin) Şerbeti için; 3 su bardağı tozşeker3 su bardağı su3-4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4.5 su bardağı unCeviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 3.5 su bardağı su3.5 su bardağı şeker1 dilim limon Hamuru için; 2 adet yumurta1 çay bardak süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşık sirke1 fiske tuz3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak Üzeri için; 125 gram tereyağ1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,491Konular
981,545Mesajlar
29,671Kullanıcılar
Üst Alt