elektronikci
FD Üye
Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük köpük olup kabarana kadar çırpılır. (yaklaşık 4 dk yüksek devirde).
- Süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır ( düşük devirde)
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek tekrar çırpılır. (düşük devirde)
- Son olarak cevizler hamura ilave edilir ve bir spatula yardımı ile karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba hamur dökülür ve kalıp bir kaç kez yere vurulur. Böylece hamurdaki hava kabarcıkları çıkacak ve kek daha güzel kabaracaktır.
- 160 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağı asla açılmaz.
Cevizli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı