bilgisayarci
FD Üye
Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram bardağı yumuşak tereyağı, oda sıcaklığında
- 2 su bardağı şeker
- ½ su bardağı sıvı yağı
- 4 yumurta, oda sıcaklığında
- 1 paket vanilya
- 2 ¾ su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- ½ tatlı kaşığı tuz
- ½ bardak süt
- 1 su bardağı kırık ceviz
- İsteğe bağlı: ½ fincan antep fıstığı tozu
Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve ızgarayı ortasına yerleştirin.
- Kek kalıbını biraz tereyağı ile yağlayarak ve biraz un serperek hazırlayın.
- Bir kapta, tereyağı şekerle birlikte koyun ve pürüzsüz ve yapışkan bir doku haline gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları birer birer ekleyerek çok iyi karıştırdığınızdan emin olun.
- Çırpmaya devam ederken vanilyayı ve ardından mısır yağını koyun ve orta hızda beş dakika karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve tuzu eleyin, yavaş yavaş karışıma ekleyin, hafifçe çırpın.
- Tüm unu ekledikten sonra çırpma derecesini yükseltip sütü ekleyin ve beş dakika karıştırın.
- Kek karışımını hazırladıktan sonra ceviz ve fıstık tuzu ekleyin ve spatula ile alttan üste karıştırın.
- Karışımın miktarını kek kalıbına ekleyin ve 180 ° c’de 15 dakika fırına koyuyoruz. Daha sonra fırın sıcaklığını 150° veya 125° dereceye düşürün. Fırını üstten kapatın ve alttan sadece çalıştırın 1 saat pişirin.
Cevizli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı