Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Kesme Makarna (Erişte)

Cevizli Kesme Makarna (Erişte)
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cevizli-kesme-makarna-eriste.jpg

Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kesme makarna
  • 4 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Çekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 4 su bardağı suyu öncelikle kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan suya 2 su bardağı kesme makarnayı atıyoruz.
  3. İçine tuzu da ekliyoruz.
  4. Tencerenin kapağı acık bir şekilde arada karıştırarak kaynatıyoruz.
  5. Makarna yumuşamaya başladığında süzgeçten süzüyoruz.
  6. Makarna haşlama suyundan bir miktar ayırabiliriz.
  7. Haşlanmış makarnayı arada karıştırarak yapışmamasını sağlayalım.
  8. Makarnayı uygun bir tepsiye bir kat seriyoruz.
  9. Üzerine ceviz döküyoruz.
  10. Tekrar makarnadan seriyoruz ve en üste tekrar ceviz seriyoruz.
  11. Bir tavada 3 yemek kaşığı kaşığı tereyağını eritiyoruz.
  12. Rengi hafif değişen tereyağına ocağında altını kısarak kontrollu bir şekilde haşlanmış makarna suyundan döküyoruz.
  13. Eriyen tereyağını makarnanın üstüne yayarak döküyoruz.
  14. Bol yağlı isterseniz yağ miktarını artırabilirsiniz ya da hiç yağ koymadan da yapabilirsiniz.
  15. Soğumadan servis ederseniz daha iyi olur.
Afiyet olsun.

Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt