Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kesme makarna
- 4 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı suyu öncelikle kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya 2 su bardağı kesme makarnayı atıyoruz.
- İçine tuzu da ekliyoruz.
- Tencerenin kapağı acık bir şekilde arada karıştırarak kaynatıyoruz.
- Makarna yumuşamaya başladığında süzgeçten süzüyoruz.
- Makarna haşlama suyundan bir miktar ayırabiliriz.
- Haşlanmış makarnayı arada karıştırarak yapışmamasını sağlayalım.
- Makarnayı uygun bir tepsiye bir kat seriyoruz.
- Üzerine ceviz döküyoruz.
- Tekrar makarnadan seriyoruz ve en üste tekrar ceviz seriyoruz.
- Bir tavada 3 yemek kaşığı kaşığı tereyağını eritiyoruz.
- Rengi hafif değişen tereyağına ocağında altını kısarak kontrollu bir şekilde haşlanmış makarna suyundan döküyoruz.
- Eriyen tereyağını makarnanın üstüne yayarak döküyoruz.
- Bol yağlı isterseniz yağ miktarını artırabilirsiniz ya da hiç yağ koymadan da yapabilirsiniz.
- Soğumadan servis ederseniz daha iyi olur.
Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı