
Cevizli Kuru Burma Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 3 adet yumurta
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 paket tozu
- 1 paket vanilya
- Ortalama 6 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Yarım kilo ceviz içi
- 1 su bardağı şeker
- Açmak için nişasta
Cevizli Kuru Burma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım arkanın hamurumuzu yoğurmak için bir kaba yumurta süt yoğurt tuz margarin sıvı yağ bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Akabinde un kabartma tozu vanilyalı ekleyip yoğuruyoruz hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olacak onları dinlendiriyoruz.
- Akabinde ceviz içimizi robottan geçirip içine toz şekerimizi ilave ediyoruz dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp oklavayla açıyoruz epeyce incecik olması lazım.
- Açtığımız hamurumuza ceviz içini dağıtalım içine oklavayı hamurumuzun kenarına koyarak saralım gerisinde iki elimizle oklavanın uç kısmından tutup ortada büzelim süreç bittikten sonra üzerine sıvı yağ döküp 200 derecede fırına koyup pişirelim.
- Piştikten beş dakika sonra şerbete bulayıp çıkaralım tatlımız hazır afiyet olsun.