Cevizli Lokum Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 150 gram tereyağı
- 100 gram hindistan cevizi
- 1 su bardağının yarısı gül suyu
- 1 çay kaşığı kakule tozu
- 1 çay kaşığı jelatin tozu
- Ceviz
Cevizli Lokum Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazırlanması için bir tavaya 2 su bardağı su ve şeker kaynatıp sonra nişasta ekleyip karıştırın.
- 5 dakika karıştırın yarım çay bardağı suyu da jelatin tozu koyup karıştırın gül suyu karıştırın.
- Sonunda tereyağı koyup birkaç dakika karıştırın ve ocağı kapatın.
- Bir kaba hindistan ceviz koyup lokumdan dökün top top yapın ve üzerini süslemek için ceviz koyuyoruz afiyet olsun.