Resimli Cevizli Muz Tatlısı Tarifi
Cevizli Muz Tatlısı Tarifi Resimli
Cevizli Muz Tatlısı Tarifi
imagescevizlimuztatlisitarifiresimli5ad448c9f168b
Malzemeler ;
■ 4 muz
■ 1 cay kaşığı vanilya
■ 15 gr tereyağı
■ 12 kedidili biskuvi
■ 3 corba kaşığı esmer şeker
■ 2 corba kaşığı limon suyu
■ 3 corba kaşığı ince cekilmiş ceviz
■ 1 cay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
■ 1 corba kaşığı iri cekilmiş yer fıstığı
Hazırlanışı ;
■ Kedidili biskuvileri bir kaba ufalayın
■ Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin
■ Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın Soyulmuş muzları kalıba dizin
■ Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların uzerine yayın
■ Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp biskuvi ve cevizi kavurun
■ Ateşten alıp muzların uzerine serpiştirin
■ Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin
■ Uzerine yer fıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın
Cevizli Muz Tatlısı Tarifi Resimli
Cevizli Muz Tatlısı Tarifi
imagescevizlimuztatlisitarifiresimli5ad448c9f168b
Malzemeler ;
■ 4 muz
■ 1 cay kaşığı vanilya
■ 15 gr tereyağı
■ 12 kedidili biskuvi
■ 3 corba kaşığı esmer şeker
■ 2 corba kaşığı limon suyu
■ 3 corba kaşığı ince cekilmiş ceviz
■ 1 cay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
■ 1 corba kaşığı iri cekilmiş yer fıstığı
Hazırlanışı ;
■ Kedidili biskuvileri bir kaba ufalayın
■ Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin
■ Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın Soyulmuş muzları kalıba dizin
■ Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların uzerine yayın
■ Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp biskuvi ve cevizi kavurun
■ Ateşten alıp muzların uzerine serpiştirin
■ Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin
■ Uzerine yer fıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın