Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Poğaça

Cevizli Poğaça
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cevizli-pogaca.jpg

Cevizli Poğaça Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet küp şeker
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (Sarısı üstüne beyazı hamura)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 3, 5-4 su bardağı un
İç harcı için;
  • Ceviziçi
Üzeri için
  • Yumurta sarısı

Cevizli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık suda küp şekeri koyup karıştırıyoruz.
  2. Eriyince toz mayayı ek edip karıştırıp köpürene kadar bekletip köpürünce yoğurma kabına alıp sıvı yağ oda ısısındaki yoğurdu yumurta akını tuzu ek edip karıştırıp unu, yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra 30 dk en az dinlendiriyoruz.
  4. Daha sonra 8 bezeye bölüp 2şerli olacak formda ayarlıyoruz.
  5. Yufka üzere açıyoruz.
  6. İçine eritilmiş margarin yahut tereyağ ile yağlıyoruz.
  7. Daha sonra ikinci bezeyi de açıp yağlanmış hamurun üzerine koyup eşitliyoruz ve onun da üzerini yağlıyoruz halı, sarar üzere yuvarlanarak sarıyoruz.
  8. 3 parmak enliliğinde kesip tepsiye dizip buzdolabında 15, dk dinlendiriyoruz gaye yağsı donsun, kolay, açılsın diye daha sonra elimizle açıp içine ceviziçi dolduruyoruz.
  9. Yuvarlak formda kapatıyoruz tepsiye dizip aralıklı olacak formda üzerine yumurta sarısı sürüp daha sonra 15 dk tepsi de mayalıyoruz.
  10. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt