Cevizli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1 paket kuru maya
- 2 adet küp şeker
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (Sarısı üstüne beyazı hamura)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 3, 5-4 su bardağı un
- Ceviziçi
- Yumurta sarısı
Cevizli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık suda küp şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Eriyince toz mayayı ek edip karıştırıp köpürene kadar bekletip köpürünce yoğurma kabına alıp sıvı yağ oda ısısındaki yoğurdu yumurta akını tuzu ek edip karıştırıp unu, yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
- Daha sonra 30 dk en az dinlendiriyoruz.
- Daha sonra 8 bezeye bölüp 2şerli olacak formda ayarlıyoruz.
- Yufka üzere açıyoruz.
- İçine eritilmiş margarin yahut tereyağ ile yağlıyoruz.
- Daha sonra ikinci bezeyi de açıp yağlanmış hamurun üzerine koyup eşitliyoruz ve onun da üzerini yağlıyoruz halı, sarar üzere yuvarlanarak sarıyoruz.
- 3 parmak enliliğinde kesip tepsiye dizip buzdolabında 15, dk dinlendiriyoruz gaye yağsı donsun, kolay, açılsın diye daha sonra elimizle açıp içine ceviziçi dolduruyoruz.
- Yuvarlak formda kapatıyoruz tepsiye dizip aralıklı olacak formda üzerine yumurta sarısı sürüp daha sonra 15 dk tepsi de mayalıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.