Cevizli Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi (orta boy)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kahve fincanı portakal suyu
- 1-2 damla limon suyu
Cevizli Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra irmik un vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Kabartma tozu karbonat ve ceviz içini de ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için :Su şeker ve portakal suyunu tencereye koyup kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekliyoruz altını kısıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. ( 10-15 dk).
- Tatlı soğuk şerbeti ılık olacak şekilde şerbeti tatlımıza ekliyoruz.
- 2 saat dinlendirdikten sonra üzerini cevizle hindistan cevizle ya da toz fıstıkla ne varsa süslüyoruz.Afiyet olsun ????.