bilgisayarci
FD Üye
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler
- 300 gr çiğ kadayıf
- 150 gr tereyağı
- 200 gr ezilmiş ceviz
- 100 gr öğütülmüş antepfıstığı
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım çubuk tarçın
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için tencereye su, şeker, tarçın ek edilip ocağa konur. Kaynamaya başlayınca 15 dakika karıştırarak kaynatmaya devam edilir. Müddet sonunda 7-8 damla limon suyu sıkılıp 2 dakika daha kaynatılıp kenara alınır, düzgünce soğutulur.
- Kadayıflar bir kasede eritilen tereyağı ile harmanlanır. Fincanın yarısına yağlı kadayıf konur bastırılır, üzerine ceviz serpilir, tekrar kadayıf serilip sıkıştırılır. Fincan tepsiye hafif zıt vurulup kadayıf topu çıkarılır.
- Tepsi dolunca 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika denetimli olarak kızarana kadar pişirilir.
- Kızaran kadayıfın her yerine kepçe ile soğutulmuş şerbet dökülür. 1 – 2 saat üstü açık bekletilir. Afiyet olsun.
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı