Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı

Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
cevizli-pratik-fincan-kadayifi-3.jpg

Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gr çiğ kadayıf
  • 150 gr tereyağı
  • 200 gr ezilmiş ceviz
  • 100 gr öğütülmüş antepfıstığı
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım çubuk tarçın

Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti için tencereye su, şeker, tarçın ek edilip ocağa konur. Kaynamaya başlayınca 15 dakika karıştırarak kaynatmaya devam edilir. Müddet sonunda 7-8 damla limon suyu sıkılıp 2 dakika daha kaynatılıp kenara alınır, düzgünce soğutulur.
  2. Kadayıflar bir kasede eritilen tereyağı ile harmanlanır. Fincanın yarısına yağlı kadayıf konur bastırılır, üzerine ceviz serpilir, tekrar kadayıf serilip sıkıştırılır. Fincan tepsiye hafif zıt vurulup kadayıf topu çıkarılır.
  3. Tepsi dolunca 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika denetimli olarak kızarana kadar pişirilir.
  4. Kızaran kadayıfın her yerine kepçe ile soğutulmuş şerbet dökülür. 1 – 2 saat üstü açık bekletilir. Afiyet olsun.
Not:Kabuk tarçını şerbet kaynamaya başlayınca, 10 dakika sonra çıkarabilirsiniz.

Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt