![cevizli-revani.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/01/cevizli-revani.jpg)
Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2.5 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tozşekerle yumurtaları köpük köpük oluncaya dek çırpalım. Sonra yoğurt, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve irmik, hindistan cevizi, unun yarısını ekleyelim.
- Unun üzerine kabartma tozu karbonat ve vanilyayı da ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra ceviz ve kalan unu da ekleyelim. Yağladığımız tepsiye harcımızı boşaltalım.
- 175 derecede önceden 10 dakika ısıtılmış fırına kekimizi atalım (Benim fırınım da 35 dakikada pişti 25 dakikaya kadar fırınınızı açmayın ondan sonra bıçak ya da kürdan testi yapıp çıkarabilirsiniz)
- Bu arada şerbeti kaynatıyoruz kaynadıktan sonra limon suyu ekliyoruz. 15 dakika kadar kaynatalım.
- Kekimizi fırından çıkartıyoruz soğumasını bekliyoruz. Şerbet ılık kek soğuk olacak ???? ben kaymaklı dondurma ve cevizle süsledim ???? umarım beğenirsiniz ????
- Sonrası dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun????????????????