Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Revani

Cevizli Revani
0
19

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
cevizli-revani.jpg

Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tozşekerle yumurtaları köpük köpük oluncaya dek çırpalım. Sonra yoğurt, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve irmik, hindistan cevizi, unun yarısını ekleyelim.
  2. Unun üzerine kabartma tozu karbonat ve vanilyayı da ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra ceviz ve kalan unu da ekleyelim. Yağladığımız tepsiye harcımızı boşaltalım.
  3. 175  derecede önceden 10 dakika ısıtılmış fırına kekimizi atalım (Benim fırınım da 35 dakikada pişti 25 dakikaya kadar fırınınızı açmayın ondan sonra bıçak ya da kürdan testi yapıp çıkarabilirsiniz)
  4. Bu arada şerbeti kaynatıyoruz kaynadıktan sonra limon suyu ekliyoruz. 15 dakika kadar kaynatalım.
  5. Kekimizi fırından çıkartıyoruz soğumasını bekliyoruz. Şerbet ılık kek soğuk olacak ???? ben kaymaklı dondurma ve cevizle süsledim ???? umarım beğenirsiniz ????
  6. Sonrası dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun????????????????❤️
Cevizli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
982,131Mesajlar
30,085Kullanıcılar
civan04Son üye
Üst Alt