Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Revani

Cevizli Revani
0
18

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
cevizli-revani.jpg

Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker (200 ml bardakla)
  • 3 su bardağı su (200 ml bardakla)
  • 1 dilim limon
Tatlısı
  • 1 su bardağı şeker (200 ml bardakla)
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ (250 ml bardak)
  • 1 su bardağı yoğurt (250 ml bardakla)
  • 1 su bardağı irmik (250 ml bardakla)
  • 1 su bardağı un (250 ml bardakla)
  • 1 su bardağı ceviz (250 ml bardakla)
  • 1 paket babartmatozu

Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar.Şerbeti, kıvamı, lezzeti tam kararında, tam ölçülü bir tarif. Şerbetli tatlı sevenler mutlaka denemelisiniz.
  1. Not:İlk önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet için su, şeker ve bir dilim limonu tenceremize alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika kaynatıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kek kısmı için. İlk önce vanilya yumurta ve şekeri 5 dakika boyunca çırpıyoruz.
  4. Sonra sıvı yağ ve yoğurdu atıp karıştırıyoruz.
  5. İrmik, ceviz ve kabartma tozunu da atıp iyice karıştırıyoruz.
  6. Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama harcı boşaltıyoruz.
  7. 175 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen tatlımızı fırından alıp 5 dakika sıcağının çıkmasını bekliyoruz ve soğuyan şerbetimizi üzerine döküyoruz. Soğuyup şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Not:revanimizin keki çok kalın olmamalı ve çok iyi kızarmış olmalı. Kızarma ayarına çok dikkat edin yoksa içi hamur olur.

Cevizli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt