Cevizli Rus Coreği Nasıl Yapılır
Resimli Cevizli Rus Coreği Tarifi
Cevizli Rus Coreği Resimli Tarif
imagescevizliruscoregitarifiresimli5ad458a0a9091
Cevizli Rus Coreği İ Malzemeleri :
1 paket yaş maya
1 su bardağı toz şeker
1 fincan sut
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı tuz
300 gr ceviz
0 alabildiğince un
1 miktar susam
Cevizli Rus Coreği Tarifi :
Ilık suya yaş maya ve toz şekeri koyup iyice karıştırın Kabarana kadar bekleyin Bir kabın icine un, yarım cay bardağı sıvıyağ, sut, tuz ve kabaran mayayı alıp yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Sıcak bir yerde yarım saat bekletin Hamur mayalandığında iri ceviz buyukluğunde parcalar koparın Oklavayla olabildiğince ince acın Hamurun uzerine kalan sıvıyağı fırca yardımıyla surup, uzerine ceviz serpin Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp ust uste dizin En ustteki hamuru yağlayın Hamurun ortasını delerek icte dışa doğru kıvırın Hazırladığınız hamurunu bir yerden kesin Yağlanmış tepsiye dolayarak yerleştirin Uzerine yumurta sarısı surun Haşhaş tohumu veya susam ile susleyin Onceden ısıtılmış 100 derece fırında 15 20 dakika bekleyin Daha sonra fırının sıcaklığını 170 dereceye yukseltip uzeri pembeleşene kadar pişirin
Resimli Cevizli Rus Coreği Tarifi
Cevizli Rus Coreği Resimli Tarif
imagescevizliruscoregitarifiresimli5ad458a0a9091
Cevizli Rus Coreği İ Malzemeleri :
1 paket yaş maya
1 su bardağı toz şeker
1 fincan sut
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı tuz
300 gr ceviz
0 alabildiğince un
1 miktar susam
Cevizli Rus Coreği Tarifi :
Ilık suya yaş maya ve toz şekeri koyup iyice karıştırın Kabarana kadar bekleyin Bir kabın icine un, yarım cay bardağı sıvıyağ, sut, tuz ve kabaran mayayı alıp yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Sıcak bir yerde yarım saat bekletin Hamur mayalandığında iri ceviz buyukluğunde parcalar koparın Oklavayla olabildiğince ince acın Hamurun uzerine kalan sıvıyağı fırca yardımıyla surup, uzerine ceviz serpin Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp ust uste dizin En ustteki hamuru yağlayın Hamurun ortasını delerek icte dışa doğru kıvırın Hazırladığınız hamurunu bir yerden kesin Yağlanmış tepsiye dolayarak yerleştirin Uzerine yumurta sarısı surun Haşhaş tohumu veya susam ile susleyin Onceden ısıtılmış 100 derece fırında 15 20 dakika bekleyin Daha sonra fırının sıcaklığını 170 dereceye yukseltip uzeri pembeleşene kadar pişirin