teknolojiuzmani
FD Üye
Cevizli Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kase dolusu ceviz kırığı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Cevizli Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ağızda dağılan, kıyır kıyır, harika bir şerbetli tatlı. Hem şekil hem lezzet olarak çok seveceğinize eminim????.
- Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp ocağın altını açalım, kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunuda ilave edip 10 dk kadar kaynatalım. Daha sonra kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımıza alıp iyice karıştıralım ve unu azar azar ekleyelim. Yumuşak bir hamur olacak.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizde açalım ve içerisine 1 tatlı kaşığı ceviz koyup kapatalım ve şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlı hafif ılıyınca şerbeti dökelim ve arada bir tersini çevirerek şerbeti tamamen çekmesini sağlayalım. 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Cevizli Şerbetli Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı