Cevizli Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- Bir tutam tuz
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı su
- Aldığı kadar un
- Ceviz
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 bardak sıvı yağ
- 150gr tereyağı
- Rendelenmiş çikolata ( her çeşit olur )
- Fıstık
- Nişasta (Ben mısır nişastası kullandım)
Cevizli Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kaymağı hazırladım, o pişerken bir yandan hamur malzemelerini ekleyip azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç filmle 15 dakika dinlendirelim.
- 20 adet beze yapalım eşit olsun.
- Sonrasında tatlı tabağı büyüklüğünde hepsini açtım.
- Sonra 2 şer olarak kare borcama göre açtım .
- 2 tane serdikten sonra tereyağını arasına sürdüm.
- Kenarlarını kestiğiniz parçalarıda içine ilave edebilirsiniz.
- Ben 2 şer katta onlardan serdim .
- Orta kata gelince kaymağı sürdüm .
- Cevizleride ilave ettim .
- Daha sonra kalan hamurlarıda aynı şekilde sererek tamamladım .
- En üste kalan tereyağını döktüm .
- 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,yavaş pişmesi önemli.
- Bir yandan şerbeti yapıyoruz şerbet soğuk olacak.
- Kızardıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz .
- 15 dakika en az daha sonra süslemek için çikolata rendesi ve fıstık kullandım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz cevizlede süslenebilir. Afiyet olsun ????.