
Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı üzüm pekmezi (200 ml bardakla)
- 2 su bardağı su( 200 ml bardakla )
- Yarım çay bardağı un (100 ml bardakla )
- Yarım çay bardağı nişasta (100 ml bardakla )
- 1 çay bardağı toz şeker (100 ml bardakla)
Cevizli Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Evde cevizli sucuk yapımı için öncelikle bir tabak içerisine aldığımız ceviz içlerini iğne yardımı ile, bitene kadar iplere dizelim.
- Uygun bir tencere içerisine un, şeker, nişasta ve suyu alalım ve çırpalım.
- Daha sonra üzerine üzüm pekmezini ilave edelim, koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen karışımımıza iplere dizdiğimiz cevizlerimizin her yerini batıralım.
- Kurumaları için cevizlerimizi iplerinden asalım. Eğer daha kalın bir katman olsun istiyorsanız cevizleri pekmezli karışıma batırıp astıktan sonra bir tur daha bu karışıma batırarak asabilirsiniz.
- Bu şekilde asılı olarak serin bir ortamda kuruması için 2 gün bekletelim. Kuruyan cevizli sucuklarımız servise hazır. Afiyet olsun.