Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı susam
- 1 çay bardağı robottan çekilmiş ceviz
- Benmari adabı eritilmiş çikolata
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tereyağı pudra şekeri ve nişastayı karıştırıyoruz.
- Un dışında ki öteki tüm materyalleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Son olarak yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp oval halde açıyoruz ve üzerinden hafif bastırıyoruz.
- Hazırladığımız kurabiyelerin üzerine çatalla bastırıp desen veriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişip soğumuş kurabiyelerin üç kısımlarını eritilmiş çikolataya batırıp donması için 20 dk dolapta dinlendiriyoruz.