teknolojiuzmani
FD Üye
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- Aldığı kadar un
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ceviz, susam,, un hariç bütün materyalleri kum hâline gelene kadar yoğuralım. Unu yavaş yavaş ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz ve susamı ekledikten sonra elimizle hal verip çatalla çizik atalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne dizip, evvelden ısıtılmış 165 derecelik fırında hafif rengi dönünceye kadar pişirelim.
- Kurabiyeleri soğuttuktan sonra, 100 gr sütlü çikolatayı benmari yöntemi eritip, kurabiyelerin uç kısmını batıralım.
- Tekrardan fırın tepsisine dizip çikolatası donduktan sonra kurabiyemiz hazırdır. Şimdiden yapanlara afiyet olsun????????