teknolojiuzmani
FD Üye
Cevizli Sütlü Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı süt(normal su bardağı ile ölçülecek )
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 4-5 adet kelebek ceviz
- 2 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz
Cevizli Sütlü Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya yağları koyalım unu koyalım kısık ateşte 6-7 dk kavuralım.
- Sonra cevizi 1 dk daha kavuralım.
- Ocağın altını kapatalım.
- Diğer tarafta tencereye sütü ,şekeri koyup eritelim.
- Kavurduğumu unu ekleyip karştıralım. Biraz koyu kıvam alana kadar pişsin.
- Kaselere yahut kuplara hisse edelim üzerini tarçın ve cevizle süsleyelim afiyet olsun.