Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek

Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
cevizli-tam-bugday-unlu-ekmek.jpg

Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz (Robottan geçirilmiş)
  • 3-3, 5 su bardağı un (Una nazaran değişiklik gösterebilir ben söke tam buğday unu aldım)

Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tuzu şekeri ve mayayı ılık suda eritelim daha sonra cevizi bırakalım unu azar azar koyarak yoğuralım ele çok fazla yapışmayan fakat birebir vakitte sert olmayan bir hamur elde edelim.
  2. Üzerini streç sinema ile kapattım 2 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. 2 saatin sonunda hamuru yine tezgah üzerinde yoğurup pişireceğimiz kalıba alalım. Ben kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip hamuru o denli yerleştirdim hamuru kalıba koyup bir saatte o denli kalıpta mayalanmaya bırakalım.
  4. 190 derecede ısınmış fırına üzerine çizik atıp hafif un serpiştirdiğimiz ekmeğimizi koyalım ve 1 saatte pişirdi benim fırınım fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
  5. Pişen ekmeğimizi fırından alıp üzerine bir bez kapatıp dinlendirelim üzeri daha da sertleşmesin diye bu süreci uyguluyoruz. Ekmeğimiz hazır doğal konut imali afiyet olsun????
Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt