teknolojiuzmani
FD Üye
Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı kırılmış ceviz (Robottan geçirilmiş)
- 3-3, 5 su bardağı un (Una nazaran değişiklik gösterebilir ben söke tam buğday unu aldım)
Cevizli Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tuzu şekeri ve mayayı ılık suda eritelim daha sonra cevizi bırakalım unu azar azar koyarak yoğuralım ele çok fazla yapışmayan fakat birebir vakitte sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç sinema ile kapattım 2 saat mayalanmaya bırakalım.
- 2 saatin sonunda hamuru yine tezgah üzerinde yoğurup pişireceğimiz kalıba alalım. Ben kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip hamuru o denli yerleştirdim hamuru kalıba koyup bir saatte o denli kalıpta mayalanmaya bırakalım.
- 190 derecede ısınmış fırına üzerine çizik atıp hafif un serpiştirdiğimiz ekmeğimizi koyalım ve 1 saatte pişirdi benim fırınım fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
- Pişen ekmeğimizi fırından alıp üzerine bir bez kapatıp dinlendirelim üzeri daha da sertleşmesin diye bu süreci uyguluyoruz. Ekmeğimiz hazır doğal konut imali afiyet olsun????