Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 1 buçuk su bardağı un
- 400 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- Üzerindeki süs için çikolata sosu
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hazırlanışı.
- Önce fırını 180 derece alt üst ayar açın ısınsın.
- Tart kalıbınızı tereyağ ile güzelce yağlayın.
- Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpın.
- Sonra süt ve sıvı yağ döküp karıştırın.
- Sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, şekeri ekleyin çırpın.
- Sonra rendelenmiş havuç ,öğütülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin,spatula ile karıştırın.
- Hamuru kalıba döküp 25 -30 dakika fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından almayın.
- Kek pişerken muhallebisini hazırlayın.
- Süt, un, nişasta ,şekeri tencereye alıp çırpın.
- Ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
- Sonra vanilya şekeri döküp karıştırın.
- Pişen keki beş dakika soğutup ters çevirin kontrollü bir şekilde kalıptan çıkarın.
- Üzerine muhallebisini dökün ve çikolata sosuyla desenleri verin.
- Buzdolabında 3 _4 saat bekletin. Servise hazır ????.