Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram eritilmiş margarin
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı ufalanmış ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/4 (çeyrek) su bardağı tarçın
Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.
- Yoğurma kabımıza margarin, pudra şekeri, ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu alıp kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pudra şekeri ve tarçını karıştıralım.
- Fırından çıkan kurabiyeleri bu karışıma bulayıp soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun .