
Cevizli Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurtanın akı
- 1/2 (yarım) çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
Cevizli Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için gereken malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz. Unu lütfen kontrollü koyun.
- Yoğurduktan sonra hamuru streç folyo ile kaplayıp 15 dk buz dolabında bekletiyoruz.
- Ardından hamuru dolaptan çıkarıp 15-20 adet kurabiye yuvarlayıp yağlı kağıt serili bir tepsiye koyuyoruz.
- Önceden 165 dereceye ısıtılmış fırında alt-üst ayarda 25 dk pişiriyoruz.
- Bulamak için pudra şekeri, tarçın ve zencefili karıştırıyoruz.
- Kurabiyeleri daha sıcakken bu pudra şekerine buluyoruz.Tamemen soğuduktan sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun ????.