Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 50 gram tereyağı
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında )
- Bir avuç ceviz içi
Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şekeri ve sütü bir kaba alalım ve şeker içerisinde eriyene kadar karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağınını alalım. Tereyağı eriyinceye unu ekleyip hafif rengi dönene kadar orta ateşte daima karıştırılarak kavuralım
- Hafif rengi döndüğünde cevizleri ekleyip kavrulmaya devam edelim.
- Orta ateşte daima karıştırarak rengi uygunca dönene kadar kavuralım. Ocağın altını kapatıp biraz bekletelim.
- Böylece şerbeti eklerken sıçramasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra şerbeti kavrulan unun üzerine dökelim ve kısık ateşte daima karıştırılarak yoğunlaşması sağlayalım.
- İlk başta çok sulu bir kıvam alacaktır fakat karıştırdıkça un şerbeti uygunca çekecektir.
- Helva büsbütün kıvam aldığında ocağın altı kapatalım. İsterseniz çabucak form verebilirsiniz. İsterseniz 5 dakika kadar üzerini kapatıp demlenmeye bırakabilirsiniz.
Cevizli Un Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.