Cevizli Un Helvası (Kandil Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
Cevizli Un Helvası (Kandil Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce süt ve şekeri ocağa alıp şeker eriyinceye kadar sütü ısıtalım. Şekerin erimesi yeterli sütü kaynatmıyoruz.
- Uygun bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı eritip unu ekliyoruz. Sürekli karıştırarak unu kavuruyoruz. Çok esmer yada çok beyaz bırakmıyoruz.
- 10 dk civarında kavurma işlemi yaptıktan sonra cevizi ekliyoruz. 1-2 dk da cevizle birlikte kavurduktan sonra sütlü şekerli şerbetimizi yavaşça helvaya ekliyoruz.
- Bu aşamada etrafa biraz sıçrayabilir dikkatli olmaya çalışalım. Kıvam alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kıvamı olduktan sonra ocağımızı ve tenceremizin kapağını kapatıp 10 dk dinlendiriyoruz. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.