elektronikci
FD Üye
Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- Kırılmıştı ceviz
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı sıcak suyun içerisine 2 su bardağı şeker ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Tencereye margarin ve sıvı yağ eklenir. Margarin eridikten sonra içerisine un ek edilir.
- Unun kokusu çıkıp renk aldıktan sonra kırılmış ceviz eklenir.
- Un kahve rengini alana kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra içerisine şekerli su yavaş yavaş daima karıştırılarak ek edilir.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kaşık ile hal verilir.
- Üzerine toz şeker serpilip servis edilir.