elektronikci
FD Üye
Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı ılık su
- İri çekilmiş 1,5 çay bardağı ceviz içi
- 200 gram tereyağ
Cevizli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı eritip üzerine unu eleyerek ekliyoruz.
- Un pembeleşinceye kadar, sürekli karıştırarak güzelce kavuruyoruz.
- Başka bir tavada yağ koymadan iri dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırarak cevizler yağını salana kadar kavuruyoruz.
- Pembeleşen una cevizi ekliyoruz.
- Karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Ilık su ve şekeri ayrı bir yerde karıştırıp kavurulmuş unun üzerine ekliyoruz.
- Suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- 5 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına kaşıkla alıyoruz. Afiyet olsun.