Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şekeri
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Ceviz içi
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dk kaynatın ve ılıtın.
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.
- İçine unu koyup kısık ateşte daima karıştırarak rengi esmerleşene kadar karıştırın.
- Helvanın rengi döndükçe yağını tencere bırakacaktır.
- İstediğiniz renge geldiğinde ılıyan şekeri üzerine döküp şerbetini çekinceye kadar pişirin.
- Biraz dinlendirdikten sonra üzerine yahut içine ceviz serperek servis yapın.
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı