Cevizli Ve Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler
- ︎3 adet yumurta
- ︎1 su bardağı süt
- ︎1 su bardağı sıvı yağ
- ︎1 su bardağı şeker
- ︎2,5 bardak un
- ︎Kabartma tozu
- ︎Vanilya
- ︎1 tatlı kaşığı kakao
- ︎ 1 avuç ceviz
- ︎1 avuç kuru üzüm
Cevizli Ve Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtaları çırpma kabına alıp güzelce çırpalım sonra şekeri ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam edelim.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Gerisinden unu dikkatli halde birinci evvel 2 su bardağı ekleyelim (ben kıvamını biraz cıvık olmasını seviyorum daha yumuşak bir kek oluyor. ) kıvamı şayet çok sulu olursa bir yarım bardak kadar daha ekleyebilirsiniz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya homojen hale getirmeye devam ediyoruz.
- Son olarak üzüm ve cevizi de ekleyip çok az daha karıştırıyoruz.
- Kullanacağınız kek kalıbını yağlayıp ve 1 fiske kadar unlayıp üzerine yaptığımız kek harcını döküp evvelce ısıtılmış fırında altlı üstlü 180 derecede pişiriyoruz. Not: pişirme etabında fırın kapağını çok açmamaya ihtimam gösterin. Piştiğini anlamak için bir kürdan yahut bir bıçak batırabilirsiniz.