Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı İçin Gereçler
- 5 büyük dilim tam buğday ekmeği
- 100 gram dana kıyma
- 3 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- 2 çay kaşığı kuru nane tuz
- Yarım çay kaşığı toz tatlı biber karabiber tozşeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 1 küçük kase yoğurt
- 1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
Cevizli Yumurtalı Kıymalı Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ekmekleri küp küp doğrayalım fırınlayalım biraz ekmekler kızarsın. Ekmekleri servis tabağına alalım, soğumaya bırakalım.
- Öbür tarafta düz bir tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyalım 2 dk kavuralım, kıymayı ekleyelim 5 dk kavuralım, salçaları koyalım, karıştıralım, suyunu dökelim karıştıralım.
- Bir kasede yumurtaları çırpalım fokurdayıncaya kadar suyu kaynatalım yavaş yavaş yumurtaları karıştırarak dökelim bu formda 5-6 dk daha pişirelim, ocağı kapatalım.
- 10 dk soğuduktan sonra ekmeklerin üzerine dökelim tam ortasına cevizi dökelim isteğe nazaran üzerine çırptığımız yoğurdu dökelim. İsteğe nazaran yoğurtlu yoğurtsuz olarak tüketebilir.
- Not: Bu anne adabı bir tirit çok nefis oluyor.