bilgisayarci
FD Üye
Cevizli Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 200 ml bardakla
- 1,5 su bardağı sıcağa yakın ılık su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı zeytin (çekirdeksiz)
Cevizli Zeytinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel zeytin,ceviz ve un haricindeki tüm materyaller bir kap içinde karıştırılır ve 5 dakika mayalandırılır.
- Sonra; 3,5 su bardağı elenmiş un ek edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır(mayalandıktan sonra yarım su bardağı un ile topladım yani toplamda 4 su bardağı un gitmiş oldu)
- Mayalandıktan sonra tezgaha un serpilir.
- Hamuru tezgaha alıp birazda orada toparlanır.
- Üzerine iri doğranmış cevizler ve zeytinler ek edilir,tekrar toparlanır.
- Döküm tencereye azıcık un serpilir üzerine mayalı hamur bütün formda konur kapağı kapatılır.
- Döküm tencereniz yoksa borcama koyup üzerini yağlı kağıtla örterek pişirebilirsiniz.
- Fırın evvelce 200 derecede alt üst ayarda ısıtılır.
- Tencere fırına konur kapağı kapalı formda 25 dakika piştikten sonra tencerenin kapağı alınır.
- Bu formda kapağı açık 25 dakika daha pişer ve sonuç cevizli zeytinli çıtır ekmeğimiz hazırdır zeytinyağına banmalık olmuş tam ???????? afiyetler olsun ????.