Cezerye Tadında Havuç Bar Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket burçak yahut petibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı hurma püresi
Cezerye Tadında Havuç Bar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu soyup rendeliyoruz, bisküvi ve hurma püresi hariç tüm gereçleri tavada kısık ateşte 10-12 dk soteliyoruz.
- Bisküvileri robottan çekip karışıma ekliyoruz 3-4 dk da bu türlü çeviriyoruz.
- Tüm materyalleri karıştırdıktan sonra yağlı kağıt üzerine harcı ekleyip elimizle bastırarak yayıyoruz.
- Yarısına beyaz çikolata/ yarısına da bitter çikolata olacak biçimde benmari eritip üzerine döküyoruz.
- Mümkünse buzdolabında 1 gün dinlendirip sonraki günü afiyetle yiyoruz.