Cheddar ve Çeçil Peynirli Makarna Tanımı İçin Gereçler
- ️2 su bardağı makarna
- ️2 su bardağı sıcak su
- ️1 avuç çeçil peyniri
- ️6 adet cheddar peyniri
- ️Sıvı yağ
Cheddar ve Çeçil Peynirli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnamızı tencereye alalım azıcık sıvı yağı ekleyip güya erişte makarna yapıyormuşuz üzere kavuralım.
- Akabinde sıcak suyumuzu ekleyelim ve makarnamızın suyunu çektirelim (Makarnadan makarnaya bazen fark edebiliyor eğerki makarnanın daha canlı ise azcık daha sıcak su ekleyip kapağını tekrar kapatın)
- Makarnamız piştikten sonra peynirlerimizi parçalayarak makarna sıcakken içerisine atalım ve güzelce karıştıralım güzelce erisin.
- Makarnanın sıcaklığı peynirlerin erimesine kâfi gelmezse kısık ateşte peynirler eriyene kadar karıştıralım çabucak eriyecektir.
- Son olarak ben makarnamı servis ederken üzerine tekrar cheddar peyniri koydum ve erittim.