Cheescake Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı;
- 100 gram margarin
- 50 ml süt
- 3 lü paket burçak bisküvi(393 gram olanından)
- 1 paket krema
- 250 gram labne
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 250 gram frambuaz, çilek yada vişne
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- Yada
- 1 paket hazır meyveli sos
Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Alt tabanı için bisküvileri mikserde un haline getirelim yağı, sütü ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Kelepçeli kalıba elimizle güzelce bastırarak yerleştirelim.
- Buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
- Dolgusu için yumurta, şeker ve vanilyayı güzelce çırpalım sonra krema, labne ve unu ekleyip çırpalım.
- Alt tabanın üzerine dökelim.
- 160° fansız fırında 50 dk pişirelim. (fırının kapağı asla açılmayacak) pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
- Sosu için bütün gereçleri karıştırarak jöle kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
- Soğuyunca dolgunun üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı