Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cheese Balls (Peynir Topu)

Cheese Balls (Peynir Topu)
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cheese-balls-peynir-topu.jpg

Cheese Balls (Peynir Topu) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2-2, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesi (Başka istediğiniz bir peynir de olabilir)
  • İsteğe bağlı olarak baharatlar (Benim kullandığım pulbiber, kekik, nane, )
  • 1 yumurta akı
  • 2 su bardağı sıvı yağ (Bolda koyabilirsiniz, kızartmak için gerekli zaten)

Cheese Balls (Peynir Topu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 2-2, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesini bir kaba döküyoruz ve 3 yemek kaşığı unu ekliyoruz (bu oran değişebilir bu yüzden cıvık olursa un eği yahut katı olursa bir yumurta akı daha koymanızı tavsiye ederim),
  2. Üzerine istediğiniz baharatlardan 1 tatlı kaşığı yahut daha az ekliyoruz daha sonra ise 1 yumurta akını karışımın üzerine döküyoruz. (Sarısını ziyan etmemek için daha sonra kızartırken peynir topumuzu sarısına bulayabilirsiniz. )
  3. Mıncık mıncık oluncaya kadar yoğuruyoruz (tam hamur kıvamında olmalı) İri erik tanesi formunda yuvarlıyoruz. 2,5 saat boyunca dolapta bekletiyoruz(yoksa içindeki kaşar patlar ve tanım boşa gider)
  4. Daha sonra en az 2 su bardağı yahut daha fazla yağ da 3-5 dakika pişirin sizde tahminen pişme mühleti değişebilir lakin kehribar rengine döndü mü pişmiş demektir yanına sos için bir sonraki tanımıma göz atmayı unutmayın. Afiyet bal şeker olsun :).
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt