bilgisayarci
FD Üye
Cheese Fondue (Peynir Fondü)) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr isviçre gruyer peyniri (graver)
- 250 gr fransız emmental peyniri
- 1 çay kaşığı muskat
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet baget ekmek
- Sıvı yağ
Cheese Fondue (Peynir Fondü)) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsağı bölüp tencerenin içerisine sürün.
- Bir kabın içerisinde tüm peynirleri rendeleyin, baharatları ekleyip harmanlayın.
- Sarımsak sürdüğünüz tencereye sütü ekleyip orta ateşte ısıtın (kaynamasın).
- Su ile karıştırılmış nişastayı ve peynirleri ek edin çırpma teli ile yeterlice eriyene kadar süratlice karıştırın.
- Tüm peynirler eriyince karışımı yanan fondü kabına alın.
- Baget ekmeği mirpua doğrayıp az yağda kızartın ve fondü ile servis yapın. Afiyet olsun????.