Cheeseburger Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket instant maya
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ̆
- 2 yumurta akı (sarılar üzeri için ayrılacak)
- 6-7 su bardağı un (7. su bardağını kontrollü ekleyin yumuşak hamur olacak elinize yapışırsa yağ ile toparlayın)
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 300 gram kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Domates
- Turşu
- Cheddar peyniri
Cheeseburger Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için unu hariç tüm gereçleri bir kaba koyup karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş koyarak evvel tahta kaşıkla karıştırıp yoğurma kıvamına gelince elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz hazır olunca üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcı için soğanları minik doğrayıp kavuralım.
- Kıymayı katıp pişirelim.
- Son olarak karabiber ve tuzu ekleyip ocağı 5 dakika sonra kapatalım.
- Mayalanan hamurları beze yapıp üzerlerine bir çay kaşığı tereyağı koyalım.
- Elimizle açıp evvel kıymalı harcımızdan akabinde domates, turşu ve sosumuzdan koyalım.
- Son olarak cheddar peynirini koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Tüm bezeleri birebir halde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım.
- 20 dakika kadar tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısına süt ekleyip karıştıralım poğaçalarımızın üzerine sürelim.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.