Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake tabanı için:
- 200 gram burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- Yarım su bardağı fındık (İsteğe bağlı)
- 600 gram labne peynir
- 400 ml sıvı krema
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu (İsteğe bağlı)
- 300 gram dondurulmuş vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 25 cm’lik kek kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, daha sonra kalıbımızın dış kenarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Bu sırada fırınınızı açın 180 dereceye ısınması gerekiyor.
- Cheesecakekimizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine süt ve yağımızı ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Fındık koyacaksanız onu da robotta çekiniz. Kalıbımızın tabanına hazırladığımız harcı bardak ile bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim.
- Bu sırada cheesecakekimizin hamuru için labne peyniri ve kremayı mikserde güzel bir şekilde çırpalım. İçerisine şekeri de ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları tek tek ekleyip güzel bir şekilde çırptıktan sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Kek kalıbımızı dolaptan alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız hamuru aktaralım.
- Fırın tepsisine ılık su dökelim ve cheesecakekimizi önceden ısıttığımız 180°c fırında 10 dakika kadar pişirelim. Daha sonra sıcaklığı 160°c ye indirelim ve 50 dakika daha pişirmeye devam edelim. Üzeri kızarana kadar ağır ağır pişiyor bu sırada kabarabilir pişince iniyor korkmayın benim ki öyle oldu ve fansız pişirin.
- Piştikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını çok az açınız cheesecakekimizin soğumasını bekleyelim.
- Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim.
- Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ilave edelim. Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
- Eğer vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.