Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağ yada margarin
- 400 gram labne
- 400 gram krema
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı su
- 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 çimdik zerdeçal
Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküviyi robottan geçiriyoruz tereyağını eritip karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıba yayıyoruz bastıralım buzdolabına kaldıralım labneyi ve kremayı çırpalım.
- Yumurta, şeker ilave edip un ve nişastayı ekleyelim.
- Son olarak vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyelim dolaptan çıkardığımız bisküvinin üstüne dökelim.
- Kelepçeli kalıbı folyoyla kaplayalım kenarları kızarmasın diye üzerinin çatlamaması için tepsiye 2 kase ısıya dayanıklı su koyalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Sosu için hepsini karıştıralım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Soğuyunca üzerine dökelim 1 gece dinlendirelim ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.